Gyorshajtás

Ekkor:

Annyira azért nem fényvillám sebesség – 69 km/h-val száguldoztam le a Maros-hídról. Sejtelmem sem volt róla, hogy az aljában mindig radaroznak, még vasárnap délután is. Szinte sosem járok arra. Nyilván feltűnhetett volna, hogy csak én vagyok az egész úton, minden kocsi messze elmarad mögöttem. Persze senki nem tudott egy felet is villantani, hogy “hé süket, lassabban a gázzal”. 

Jövünk épp Panitból, a Pocok ovis kirándulásáról, nagy kimerülten, fájós torokkal, a gyerek hátul alszik – végelgyengülésben, vajon Kisti hogy van, Mama boldogult-e vele egész nap egyedül, hol veszünk a kislánynak teknősbékás homokozókészletet ahelyett, amit Pocok elásott és nem került többet elő, éhes vagyok szomjas vagyok, mert nyelni nem tudok… és akkor elém ugrik egy kedves arcú rendőr hölgy és ott kapálózik az út közepén. Észre sem vettem, a radart, nem értettem, hogy mi lehet a gond, meg voltam győződve, hogy nem nekem szól, mert nekem nem szoktak szólni. Hogy azt mondja, gyorshajtás, és meg kell büntessen. Én meg nagy vigyorogva tapsikolok, hogy nahát, ilyenem még nem volt, pedig több mint tíz éves a hajtásim… Kedvesen felvilágosított a procedúráról, elmondta, hogy kapok 2+2 büntetőpontot (bármit is jelentsen az…) és 195 lej bírságot. Ez a része kicsit rosszul esett, de tekintsük tandíjnak. Holnaptól minden héten az Unirii-be viszem majd Pocokot német órára, szóval gyakrabban járunk ezentúl arra. Ha nem most, akkor előbb-utóbb úgyis megkaptam volna ezt a cetlit. Ki is fizettük ma a büntetést hajnalok hajnalán Kistivel, pedig az ágyból is alig tudtam kivánszorogni. Létezik, hogy az atb most tényleg nem is fog hatni? Mintha mind rosszabbul lennék. Gondolom a tegnapi hegymászás és zsákban-ugrálás nem receptre volt kiírva.

A család persze büszke rám. Ennek hangot adott Férj, Anya, Tesó… megvolt az ELSŐ! Én sem vagyok túl szontyi végül is az ember görkorizni sem tud addig míg egy jót hasra nem esik. Valahogy így lehet ez a vezetéssel is. Az első bírság a tűzkeresztség. Vagy valami hasonló.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.