Idei első Szováta

Ma Szovátán kirándultunk. Egyelőre nagyon praktikus dolog, hogy a legtöbb családdal ellentétben mi az ilyen kiruccanásokat hét közben is megtehetjük. István ugye ha itthon van, akkor elvileg szabad, Kistivel most még másfél évig miénk a világ. Egyedül Pocokot várják minden reggel az oviban, de egy-két napot simán lehet igazolni családi okokra hivatkozva. Ősztől majd ez is megint bonyolultabb lesz. Addig is előttünk a nyár, és terv szerint nagyon ki fogjuk használni a végtelen szabadság nyújtotta lehetőségeket.

Ma például sokkal szebb idő volt, mint vasárnap és alig lézengett pár turista a városban. Sokkal kellemesebb úgy járkálni, hogy nem kell embereket kerülgetni. Egyúttal leteszteltük azt is, hogy Kisti hogyan viseli a hosszabb utakat, mert mostanig fél óránál többet még sosem ült az autóban egyhuzamban. Pocok felbecsülhetetlen közbenjárásának köszönhetően minden viszonylag simán zajlott. Én ugyanis a hátsóülésen nagyon rosszul érzem magam, nem is tudok így utazni, István pedig a két gyerek-ülés mellé már nem igazán fér be. Pedig unatkozó kisbabával az autóban nagyon elkél hátul valaki, aki szórakoztatni tud. Sosem gondoltam volna, hogy erre egy nagy tesó jelentheti a megoldást. A lányunk végig szóval tartotta az öccsét anélkül, hogy kértük volna rá, visszaadta a cumiját, énekelt neki… Azért mert látta, hogy szomorú és jobb kedvre akarta deríteni. Számára ez már természetes. Ha valaki sír, azon segíteni kell. Csodálatos kislány.

Jól esett együtt lenni, sétálni, mozogni, beszélgetni, leülni egy padra és nem sietni sehová, finomat ebédelni végtelen komótosságban (értsd: két órán keresztül, felváltva táncoltatván a család legkisebb tagját). Nem volt program nem volt rohanás. Úgy kellenek az ilyen napok mint egy falat kenyér.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.