Német cégek Erdélyben

Ekkor:

Mostanig azt hittem, hogy nagy szerencsém volt mindig a német nyelvtudásommal, mert az húzott ki a pácból olyankor, amikor munkát kerestem. Úgy tűnik ez tud olyan plusz lenni, ami már nem egyszer megkülönböztetett több tíz másik jelentkezőtől. A tegnap azonban húztam egy vonalat az életemben és úgy döntöttem, hogy soha többé nem jelentkezem német tőkéjű és főnökségű vállalathoz. Tény, hogy rengeteget tanultam nekik köszönhetően és akkor amikor megkaptam, hálás voltam a lehetőségért – tisztességgel meg is álltam a helyem. A vége mégis mindig rossz lett. Egy a fontos abban a világban és az nem az alkalmazottak. Nincs barátság, nincsenek kötelékek és nincs lelkiismeret. Minden csak jól felépített és persze jól megfizetett illúzió. De én nem ilyen ember vagyok. Csalódnom kellett másodszor is. Remélem, hogy ebből végre tanulok.

4 hozzászólás Új írása

 1. adele1014 szerint:

  Magyar tulajdonú dettó, úgyhogy álmom a szabadúszás – persze amiből meg is élsz.

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Szabadúszás… most vezetik be nálunk azt, hogy a szabadúszók is minden olyan illetéket fizessenek be mint a cégek. Így már nem lesz érdemes freelancerkedni, mert a jövedelem fele odalesz… Na de ha én egyszer főnök leszek! 🙂

   Kedvelés

 2. Imola szerint:

  Sajnos szerintem nem létezik egyetlen olyan cég sem, ahol az alkalmazottak lennének a fontosak. De legalább van néhány olyan cég, ahol felismerték, hogy a munkavállalókat is elégedetté kell tenni ahhoz, hogy több profitot termeljenek a cégnek.

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Ó gondolnak ezek az alkalmazottakra. Külföldi utak, bónuszok, ajándékok, csapatépítés… Aztán egyszer csak mindennek vége lesz. Mindennemű előjel és heads up nélkül. És persze rajtad nem múlik semmi. De azért még bekaphatod.

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.