Kisti 5 hónapos

Ekkor:

Jó étvággyal eszi a rizspépet, bébikekszet (gluténmenteset), almát, banánt, mangót, murkot, krumplit, spenótot, sütőtököt, paradicsomot (mag nélkül). Meg is látszik rajta, hiszen már 8,75 kg. Az étkezések tekintetében kezd kialakulni némi programja. Alvásügyileg sokat nem változott a helyzet, éjjel még mindig szopizunk. De lassan már csak éjjel, szóval egyelőre még nem is nagyon bánom, hogy ez megmarad nekünk. Olyan mint egy randi hajnali négykor. Megszokta ahintáját, most már a teraszra kipakolt mózeskosár helyett abban alszik nap közben idehaza.

Fél hét körül ébred nagy jókedvűen, némi gügyögés után rájön, hogy éhes. A reggelije rizspép szokott lenni és ebből is egyre változatosabbakat lehet már neki adni. Utána szunya, majd séta, ha szép az idő. Lehetőleg a Somin. Vagy ilyenkor intézzük az ügyes-bajos dolgainkat. Itthon ebéd nagyjából tizenkettőkor: só nélkül párolt, turmixolt zöldség (ha szörnyű az íze, akkor valami édes gyümölccsel kiegészítve), majd jó esetben alvás következik. Ébredés után bulizunk és minden nap új harcot vívok a karjaim épségének a megőrzéséért (igen, ennek nem kevés köze van ahhoz a bizonyos majdnem kilenc kilóhoz). Amikor már végképp semmi sem jó, rend szerint akkor jött el az uzsonna ideje: többnyire gyümölcs a menü, nem meglepő módon a döglött (vagyis szuperédes) banán a nagy favorit – kettő meg sem kottyan egyszerre. Aztán játszás, nóta, séta estig. Lefekvés előtt még alszik egy aprót, hogy biztosan eléggé kipihent állapotban foghasson neki a pihenésnek. 🙂 Kilenckor fürdés, tejecske és szunya jó esetben négyig, szuperjó esetben fél ötig. Majd szopi kisebb belealvós megszakításokkal reggelig. Nap közben még oltogatja a szomját némi anyatejjel, de egyre kevésbé igényli már sajnos. Persze csudajó, hogy már ennyi sok minden mást eszik.

Szerzett pár új mutatványt is.

Például pár napja remekül szórakozik a kiskádban, mert észrevette, hogy ha csapja a vizet, akkor az visszapriccol és lenyúlta a Tesótól Fókicát, a lila gumi-fókát.

Pohárból issza a vizet! Igaz, hogy utána teljesen át kell öltöztessem… Naná, hogy a drága aventes kor szerint neki való csőrös poharat, ami után két hétig nyomoztunk mire megvettük, egyáltalán nem is hajlandó használni.

A hátról hasra fordulás nagy művésze lett az elmúlt hónapban és most már ha lát valamit, amit el akar kapni, akkor kukacol és halad. Előre is, de főleg oldalt tekergőzik. Körbe-körbe. Sokat van a földön, minden érdekli, de csak amíg a szájába teszi és rá nem jön, hogy igazából a maci, csörgő, zenejáték nem finom, csak szép. És akkor aztán eltörik a mécses és nagyon nehéz összerakni. Sokat mérgelődik, csak ölben jó. Áthidaló megoldásnak találtam ki a bulit. Ez most a nótánk. Rázzuk rá a fenekünket minden nap. Tárámtárám.

Isten éltessen sokáig, drága Kicsifiam! Élmény minden nap.

2 hozzászólás Új írása

 1. Szuperrrrr. ….. hat akkor csatlakozhattok a szentivanyi zumba csapathoz, ugyanis ez a dal is benne van a *csomagban*. Igaz szemely szerint nekem a csipo dobalasa nem megy ritmusra, de igyekszem 😉

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Orsi mindig olyan remek dalokra ropatja… Jó lenne egyszer együtt ritmusellenesen riszálni a csípőnket. 🙂

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.