Pocok az ágrólszakadt?

Ekkor:

Hogy aszongya Pocok “ágrólszakadtan” jár oviba. Mert más kislányt szoknyában küldenek, olyan kislányosan. Igen, lehet benne valami, és Pocoknak is van millió szoknyája és ruhája, pörgős. Nekem mégsem jutott eszembe egyszer sem a három év alatt, hogy azokat adjam rá reggelente. Elsősorban azért, mert az oviban ugrabugrálnak, festegetnek, csúsznak-másznak, kijárnak az udvarra és azt hiszem, hogy ilyenkor a kényelem fontosabb mint a stílus. A tréningnadrág vagy a jéger egy pólóval pedig abszolút megfelel a célnak. Azon kívül egyedül járnak ki a vécére, és a harisnyával nehéz boldogulni. Amikor nagy ritkán úgy ment oviba, mindig lefolyva, elcsavarodva viselte délutánra. Ha volt rajtad életedben harisnya, akkor tudod, hogy az milyen kényelmetlen dolog. Szeptembertől aztán úgyis csinosan kell indulni minden reggel, mert az iskola mégiscsak egy komolyabb hely, ott nem illik mackónadrágban megjelenni.

Természetesen Pocok most sem rongyos sohasem. Minden ruhája új, ami foltocska rajtuk van, azt mind az oviban szerzi. Ráadásul sosem kéri, hogy vegyünk fel szoknyát, pedig itthon nagyon szeret libegni bennük. Szerintem még eszébe sem jutott, hogy esetleg mást is viselhet, mint amit előkészítek számára. Én pedig egyelőre nagyon tudom még értékelni ezt az időszakot, mert hogy hamarosan változni fognak a dolgok, arra jobb ha felkészülök.

8 hozzászólás Új írása

 1. adele1014 szerint:

  Nálatok nem kell kinti + benti váltóruhát beküldeni? Nálam a két gyerek különböző oviba járt, és mindkét helyen kellett. Sógornőm óvónő, és ott is így van. Akkor még megértem a pipec ruházást. De még akkor sem helyénvaló a másik kicsi öltözetét minősíteni! Amúgy tök igazad van, hogy “casual” cuccot vetetsz fel vele!

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Nincs nálunk kinti/benti ruha. Az öltözőben átöltözünk télen, és cipőt mindig cserélünk, de ahogy jön a meleg, mindenki úgy viszi a gyereket ahogy bent lesz csak épp a dzsekit vesszük le. Amikor az udvarra mennek napközben játszani, ők is csak cipőt cserélnek. Ha nagyobb macerával járna, akkor ki se vinnék őket (pl. télen nem is mennek az udvarra…).

   Kedvelés

 2. Imola szerint:

  Ki mondta, hogy ágrólszakadtan jár oviba? Én is úgy gondolom, hogy a kényelem az elsődleges. Mondjuk én úgy gondolom, hogy még egy kisiskolásnál is ez a fontos, úgyis nemsokára már magától fog akarni “divatozni”.

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Az iskolában gondolom mégsem hancúroznak majd annyit mint az oviban, de ha kiderült például, hogy az előkészítő osztályban mégis nagy a buli, akkor továbbra is marad a mackó nadrág. Nulladik osztályban még egyenruha sincs, ezért reménykedhetünk, hogy laza lesz a terep.

   Kedvelés

   1. Imola szerint:

    Megint mindenhol van egyenruha?

    Kedvelés

    1. szerendipity szerint:

     Nem mindenhol azt hiszem… a Bolyaiban továbbra sincs, de az általános iskolák egyre nagyobb előszeretettel alkalmazzák. Gondolom ebben is üzlet van. Megvetetik aztán nem kötelezik vérremenően a viselését, tehát pénzkidobás. És nem is kötelezhetik, mert egy vagy két rend ruhát nem is lehet egy egész héten át viselni… főleg nem hétévesen. De ami most furcsa, azt tuti egy év alatt megszokjuk. Ilyen a világ.

     Kedvelés

   2. Imola szerint:

    Egyébként én sem mackónadrágra gondoltam, hanem farmerre és pólóra csak a “csinosan kell indulni”-ról elsőre nem a farmer ugrik be. Bár azt sejtettem, hogy nem kiskosztümöt értettél ez alatt. 🙂

    Kedvelés

    1. szerendipity szerint:

     Egy dolgot utálok nagyon, az pedig a farmerre húzott egyenruha-szoknya. Ennél nagyobb baromságot el sem tudok képzelni mégis így járnak ősztől tavaszik a környéken a kislányok, mert az egyenruha ugye “kötelező”. Csak épp a harisnyához hideg van. Szép időben szerintem szoknya lesz, hidegben nadrág. Aztán ebbe hogy fér majd bele az egyenruha… ráadásul ebben a suliban fekete vagy valami nagyon sörét kék, nem tudom eldönteni. Ronda.

     Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.