Lapos, mint a Kisti feje

Babymoov párna lapos fej ellenEz az új családi szólásmondás. Persze viccből és csupa kedvességből szoktuk emlegetni, mióta a gyerekorvos felhívta a figyelmünket arra, hogy a háton való alvásnak Kisti esetében nem csak a sávos kopaszodás a mellékhatása.

Neki is láttam hát, hogy megkeressem a neten azt a bizonyos spéci párnát, ami ezen esztétikai gondunkon segíthetne. Hatásosságát erősen megkérdőjelezem, de állítólag a babáknak még annyira képlékeny a fejük másfél éves korig, hogy simán gömbölyödhet attól, hogy lyuk fölött alszanak. És persze az is felmerült bennem, hogy ha Kisti amúgy is olyan lájtos alvó, akkor van-e arra esély, hogy elfogadja a számára nyilván szokatlan párnát a feje alatt.

Nagy választék nincs amúgy, mindenhol ez a Babymoov-féle lengyel szív kapható, 3 színben. 69 lej plusz szállítási költség mindenütt. Végül István megtalálta egy magyar webshopban akciósan “mindössze” 3000 forintért. Hazahozta, kimostam… nagyon könnyű és puha anyagból készült, szivacsos jellegű, tapintásra kellemes valami. A lényeg, hogy a gyerek fejét a lyukra kell helyezni és ha így alussza át az éjszakát, akkor gömbölyödik a feje. Vagy legalábbis nem lapul tovább. Az első éjszakán vagyunk túl vele és eddig úgy néz ki, hogy nem bánja, ha ráfektetem (igaz, olyankor már alszik), és nem ébred meg csak emiatt korábban. Szóval rosszat, úgy látszik, nem tettünk vele, kérdés, hogy valóban fog-e használni. Egy év múlva beszámolok. Ha eszembe juttatod. 😉

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.