Kamerun

A fővárosa Douala. És nagyon közel van az Egyenlítőhöz. Fogalmam sincs, hogy mennyire biztonságos hely. Igazság szerint félek utánaolvasni, pedig manapság három klikk és öt perc elég volna hozzá, hogy az ember az alapokról informálódjon. Ami biztos, hogy István holnap este már ott hajtja párnára a fejét.

Rossz érzés volt kikísérni a buszhoz. Annyit integettünk neki, hogy a végén már a mamák a Royal-on mind rajtunk röhögtek. Hát még amikor kiderült, hogy a buszállomásnál még állnak fél órát azok után, hogy a Bolyai-tetőről elindultak, ezért oda is utána mentünk s még ott is dobigáltuk Pocokkal a nagy puszikat. Egy idő után még egy idegen csákó is visszaintett a harmadik sorból. Égettük Istvánt rendesen, de ő azt mondja, hogy örül, hogy van aki kikísérje és hazavárja és szeresse.

Nem lenne olyan szomorú ez az egész búcsú, ha biztos lennék benne, hogy jó helyre megy és jól bánnak vele. De valójában még az sem tuti, hogy lesz amit egyen (Genfben már tanúságot tett a svájci cég a nagy vendégszeretetéről) vagy hogy biztonságban, kíséret nélkül végigsétálhat az utcán.

Ha valaki kérdi, hogy miért megy István Kamerunba, azt szoktam mondani, hogy Kisti ehet már mangót s nem adunk neki akármilyent, ezért kénytelen elutazni egy afrikai piacra. Bárcsak ilyen egyszerűek lennének a gondjaink…

2 hozzászólás Új írása

 1. adele1014 szerint:

  Hát… nem álmaim desztinációja (bár az mostanság nagyon beszűkült). De egy európainak azért nem hinném, hogy különösebben veszélyes lenne.
  Mennyi időre ment?

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Három napra… ezért elmenni a világ közepéig… épp a úton van a reptér felé vissza.

   Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.