A házasság munka

Ekkor:

Azt, hogy feladni könnyebb, de kompromisszumon dolgozni érdemes, tudja valószínűleg mindenki, akinek van néhány év házasság a háta mögött. A döntés persze azon múlik, hogy az embernek nagyjából milyen a jövőképe. Egy jókora, építő jellegű vitának minden esetre nincsen párja. Olyankor érzi az ember igazán, hogy nem szólóban nyomja ezt a házasságnak nevezett játékot. A héten azonban egy teljesen új perspektívájáról világosodtam meg a közös életünkért való munkálkodás fogalmának. 

Előfizetője vagyok a Nők Lapjának, és ha nem is jut időm A-tól Z-ig végigolvasni, azért a kedvenc rovataimat egy héten sem hagyom ki (Vekerdy, Könyvajánló, Irodalom, Konyha, Lélek, Élettörténetek…). Szigeti Hajni írásainak már évek óta rajongója vagyok. Rövid ideig egy-gyerekes kalandjairól szóltak a hasábok, de hamar áttért a kettő, sőt később a három babás élet-logisztikára. És ekkor lett a történet valóban izgalmas. Amióta mi is négyen vagyunk már, egész jól azonosulni tudok a mindennapi gondjaikkal. A múltkor egy teljes cikkét akartam idézni, de aztán elkallódott a lap. Ha kezembe akad még egyszer, mindenképp pótolom. A múlt hetiből viszont érdemes kiemelni egy lényeges mondatot: “Sokszor könnyebb lenne bealudni a gyerekek mellett a földön, és csak átvánszorogni a nagyágyba, de ez is egy feladat, amely energiát kíván.”

Mi is tudjuk nagyon jól, hogy milyen nehéz koncentrálni, hogy a mese-imádság-csak öt percet maradj mellettem után (közben) nagyon könnyű elaludni és aztán majd lehet éjféltájt kitámolyogni, amikor már a másik alszik, de jó is így, mert te sem tudnál abban az órában érthetően kommunikálni. Sokszor még a zuhanyzás is reggelre marad. Éreztük mi, hogy nem jó ez így, de mostanig még sosem fogalmaztam meg magamnak, hogy az ilyen aprónak tűnő dolgokon is múlik az, hogy egyáltalán meg tudjuk teremteni a kettőnkről szóló napi félórákat. Két gyerekkel jelenleg ennél többre tuti nem futja, de ezt a nem alkudható minimumot mindenképpen muszáj fenntartani. Például úgy, hogy a gyerekek egyedül alszanak el s így nekünk is megadatik a lehetőség, hogy ketten egyedül térhessünk nyugovóra.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.