Vállalkozás

Ma kaptam egy sms-t a régi főnökömtől, melyben azt írja, hogy épp keres még egy engem. Vagyis pont olyan embert, mint én. És a munkaköri leírásba is azt kell írja, hogy akit keres az olyan kell legyen, mint én. Ennél nagyobb ajánlólevelet egy következő állásra az ember nem is kívánhatna. Jól esett, szó ami szó. Elgondolkodtam… következő állás. Milyet keresnék? Olyan kellene, ahová szívesen megyek be reggel, ahol jófejek az emberek, amely nem akadályoz abban, hogy a gyerekeimnek elég időt szenteljek, ami elég rugalmas ahhoz, hogy a családanyai dolgaimat tisztességgel el tudjam látni mellette… alighanem, ilyen munka csak akkor lesz, ha megteremtem magamnak. Egyre inkább a vállalkozást látom az egyetlen igazán járható útnak. Van is már egy tuti tervem és másfél évem a megvalósítására. Csodálkozom magamon, mert a közgáz egyetem padjait úgy hagytam el, hogy míg a világ alkalmazott leszek. Erre készítettek, ez volt a minta. Tanulj, hogy menő céghez kerülhess, ahol kiteheted a lelked a piacképes fizetésnek keresztelt nagy semmiért. Hangsúlyozom, ez a közgáz egyetem volt. Az, ahol a jövő vállalkozóit kellene kitermelni, nem? Dehogy. Az elmúlt években rájöttem, hogy ha valaki valamit szívvel-lélekkel csinál és minőséget nyújt a jól megválasztott fogyasztóinak, akkor ki van csukva, hogy ne sikerüljön az, amibe belevágott. Úgy gondolom, hogy elegendő tudással rendelkezem az elinduláshoz, a többit pedig útközben megtanulom. Most már éjszaka is ezzel álmodom. Tudom, hogy meg fogjuk valósítani. Végül is csak nem hiába nyertem az egyik leadership ösztöndíjat a másik után. Végre megmutathatom, hogy valamit kezdek is velük. 😉

4 hozzászólás Új írása

 1. V.Sz. Zita szerint:

  Isten hozott a mi világunkban 🙂

  De vigyázz, mert néha még jobban hajlandó vagy kizsigerelni saját magad, mint a főnököd 🙂
  Viszont amikor még nagyon apró volt Pocakalkó, és megtudtam engedni magamnak azt, hogy több mint három hónapig nagyon-nagyon keveset dolgozom, akkor biza nagyon hálás voltam, hogy ezt megtehetem 🙂 És ez csak 1 példa az 1000 pozitívum közül 🙂

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Azért a köszöntés még korai, mert nem vagyok még benne a világotokban. Csak az elhatározás született meg és pár aprócska, finanszírozásra váró ötletecske. 🙂 Pocokkal végigcsináltam két évet dolgozván úgy, hogy a lehető legrugalmasabb munkahelyhez volt szerencsém és még így is valószínűtlenül nehéznek tűnt sokszor hétköznapi helyzetekre megoldást találni. A vállalkozás minden mellékhatással együtt jelenleg a kellemesebb verziónak tűnik. Legalább az ember tudja, hogy ha nagyon hajt, akkor a saját malmára megy s nem a máséra.

   Kedvelés

 2. Reka szerint:

  Szerintem is nagyon kevesen tudjak elerni, hogy ne egjenek ki, ha alkalmazottkent es csaladban is teljesiteni akarnak. En biztos tobbet keresnek mernokkent egy cegnel, de a rugalmassagot semmi penzert nem hagynam. Hajra, sok szerencset, biztos vagyok benne, hogy sikerulni fog!

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Köszi a kedves szavakat, Réka! Szerintem te megtaláltad az ideális munkát, mindig csodáltalak a bátorságod miatt, amellyel képes voltál elhatározni, hogy otthagysz valamit, amiről mindig azt hitted, hogy ez lesz az életed. Most, hogy itt a Babóca, gondolom még inkább megerősítést kaptál abban, hogy jól döntöttél, mert így annyi időt tudsz a családodra szánni és akkor, amikor te látod jónak s nem mikor diktálják. A pénz nem minden.

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.