Kisti jegelése

Kisti nem alszik nap közben. Semennyit. Ebben a korban 14 óra alvásra lenne szüksége egy csecsemőnek. Ő lefekszik este tízkor, felkel hétkor, közben 3-4 alkalommal szopizik, tehát ezt nem lehet semmiképp 9 óra szunyának titulálni. De ha még annak is vesszük, még mindig hagyna nappalra 5 órányi alvást, ami tuti nincs meg. Ha pedig fáradt, akkor nem eszik és ordít, mi mást tehetne? Szopizás közben három korty után elnyomja az álom, és csak akkor nem ébred fel öt perc után, ha az ölemben hagyom. Ez mondjuk kivitelezhető, hogyha Pocok oviban van, de erre Kisti óta összesen 10 napnyi példa volt. Igen, december közepétől Pocok vagy vakációzik, vagy beteg, vagy itthon bujkál a ragályos betegségek (skarlát) elől. Ilyen körülmények között pedig nem engedhetem meg magamnak, hogy az ágyban ücsörögjek naphosszat egy édesdeden szuszmogó csecsemővel a karjaimban. Még akkor sem ha feltételezzük, hogy főzni és takarítani és vécére menni nem kell.

A B terv a levegőztetés volt és úgy fest, hogy ez bevált. Kisti amint elkezdem öltöztetni (a normál benti ruháira jön még a vastag nadrág, vastag szvetter, sapka, sál, és téli kezeslábas – érted már miért szurkolok a felmelegedésnek?!), már vigyorog, amint a pedig megérzi a mózeskosár alját, a szemét behunyja és már horkol is (tényleg horkol, sőt sokszor a nyála is folyik). Így aztán nem is kell már kivinni a babakocsival, elég ha két széken kipakolom a teraszra s az elején kicsit rázogatom, hogy higgye azt, hogy az úton vagyunk. Ezek után képes 2-3 órát kint aludni. István mondja mindig, hogy ha rosszul viselkedik, akkor kirakjuk a fagyra, ez a büntetése. Ezalatt persze a ház is szellőzik, mert ugye nem csukom rá az ajtót, hogy halljam ha nyöszörög, de nem szokott.

Nem tudom, hogy mi van a gyerekekkel és a friss levegővel, de Kistire mágikus erővel hat. Remélem, hogy ez így is marad. Persze, hogy sokkal kényelmesebb volna, ha minden evés után büfizne és a kiságyában egyedül elaludna, de mi annak örülünk, hogy egyáltalán van megoldás és így kerül pár nyugis óra napközben is. Azok pedig, akik idealizált babakönyveket írnak, szépen kapják be!

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.