The Hunger Games – Mockingjay – Első rész

The Hunger Games - Mockingjay - első részEgy kerek éve várom, és tudtam előre, hogy nem lesz jó ötlet az, hogy az utolsó kötetből két filmet forgatnak. Ennek ellenére látnom kellett, s így megegyeztünk, hogy amint moziba kerül, futunk azonnal, mert ki tudja meddig leszek én még randiképes. Úgy jöttünk ki Istvánnal róla, hogy “Na akkor most már jöhet a Kistesó!”.

Aki azt mondja, hogy hú de vagány ez a film, annak is igaza van, de annak is, aki szerint unalmas és gagyi. Hogy lehet?

Hát úgy, hogy felépítése alapján eleve csak az érti meg, aki látta az első két részt és még jól is emlékszik a részletekre vagy legalábbis az összes szereplőre. Másodsorban az tudja az apróságokat is élvezni, aki a könyvet elolvasta, mert abban sok mindent megmagyaráznak, a film nem megy bele a finomvágásba. Harmadsorban pedig valóban rossz ötlet volt pénzhajhászás miatt kettétörni a történetet, mert így a vége nem sikeredett kimondott cliffhanger-nek. Én ugyan várom a negyedik részt, de én rajongó vagyok. 🙂

Képzeld el, hogy az első részben ott van a teljes viadal, izgalmas, érdekes, újszerű, véres és úgy végződik, hogy kíváncsi vagy. A második részben megint teljes viadal, amire azt mondod ugyan, hogy ó már megint de üsse kő, mert ugyancsak érdekes és a vége szuperizgi. És akkor jön a harmadik kötet, ami kicsit lassúbb cselekményű, nincs benne az eddig megszokott viadal (szerencsére), nehezebben lehet követni és akkor még ketté is szelik. Nemjó! István objektívebben szemlélte az egészet, szerinte összesen két akciójelenet volt a két óra alatt és ugyan nem környékezte az ásítás, de látott már sok jobbat. Neki lehet igaza. Kizárólag rajongóknak ajánlom hát.

Egy hozzászólás Új írása

  1. Visszajelzés: The Judge | Szerendipity

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.