6. házassági évforduló

Emellett a dátum mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Hat év, nem is tudom elmondani, hogy ez milyen soknak tűnik és egyszerre milyen kevésnek is. Azt mondják, a hetedik a vízválasztó nagyjából, meg is beszéltük Istvánnal, hogy a következő évet túl kell vészelni, mindenáron. Egyelőre nem tűnik nagy dolognak, mert én úgy érzem, hogy most, ebben a pillanatban boldogabb vagyok sokkal, mint az esküvőnk napján, amelyet beárnyékolt a bizonytalanság, kétség, és a jövőkép teljes hiánya. Van ilyen, ha az ember 22 évesen mondogatja az igeneket. Most szeretet van, nyugalom, békesség, összeszokottság, igazi család tervekkel és kilátásokkal. Persze a következő év valóban emberpróbáló lesz. Egy gyerek első éve minden, csak nem sétagalopp szülőknek s tesónak. Adjon a Jóisten mindenek előtt egészséget s aztán sok-sok türelmet. A többi menni fog.

Tegnap azzal ünnepeltünk, hogy megnéztük Kulka Jánost a színházban. Kulka János - MarosvásárhelyCsodálatos élmény volt, mert nem gondoltam volna, hogy valaha élőben s testközelből látni fogom Mágenheim dokit. Nagyon jó az egyéni előadóestje, szívből ajánlom mindenkinek. Az a hang, azok a dalok, és a prózai szövegek… élő bizonyítékok arra, hogy a történelem ismétli önmagát, és hogy egyes gondok mindig gondok voltak és úgy tűnik azok is maradnak, hiába a villámsebességű változás a világban. Some things never change.

Egy dolog volt számomra igazán meglepő! Szinte telt ház volt a nagyteremben, mégis Istvánnal ketten legalább 4-5 évet lódítottunk lefele az átlagéletkoron. Pont mint a templomban szombat este. Néztük is egy adott ponton, hogy rossz sorban állunk. Majdnem kizárólag csak nyugdíjasok voltak az előadáson. Nem értem miért, de nem ez a lényeg, hanem az a hihetetlen naftalinszag, ami ilyenkor mindent befed s közben még hullámokban terjeng is a teremben fenntartva az állandó émelygős állapotot. Amikor hazaértem, még a hajam is meg kellett mossam, úgy éreztem sosem szabadulok meg a tartósítástól.

Egy dolgot magyarázz meg nekem! Ha az én ruháim, még az évente átlag egyszer használt elegáns hosszú fekete télikabátom is, vígan elvan naftalin nélkül és semmi baja már 15 éve, akkor a mamák és taták ruhái miért csak akkor molytalanok, ha extra adag büdös molyirtó kerül a szekrényükbe???

Abban bízom, de nagyon, hogy megérjük Istvánnal együtt az ötvenedik házassági évfordulónkat, amikor majd mi is öregek leszünk és bogarasak, és talán akkor végre lelepleződik az igazság s tudni fogjuk a nagy titkot, amit most még nem. Ezt adja a Jóisten!

Itt is legalább ilyen szép volt a Hálleluja. Tökéletes házassági évfordulós üzenet benne: “…de a szerelem nem dicső fáklyásmenet, csak egy fázós, kicsit fáradt, hálleluja…” Ez így is van rendjén. Komoly munka nélkül nem is esik semmi igazán jól. Nem így van, Szívem?

5 hozzászólás Új írása

 1. Imola szerint:

  Még rengeteg boldog házasévet nektek! 🙂

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Nagyon köszönjük!!! Szintúgy! 🙂

   Kedvelés

   1. bikmakk szerint:

    Remelem az Otvenediken koccinhatok majd Veletek a kovetkezokre!!Sok Boldogsagot!!:DLatom meg eppen benne vagyok a 8 napban…:P

    Kedvelik 1 személy

    1. szerendipity szerint:

     Köszi, Isti! Úgy legyen! Én is nagyon szeretném!!!

     Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.