Első hazai kézműves sörfesztivál Szegeden

Első hazai kézműves sörfesztiválMinden várandós álma eljutni egyszer egy ilyen helyre…

Nem tudtuk, hogy lesz, de nagyon örültünk, amikor megláttuk a sorjázó bódékat a Széchenyi téren, mert titokban reménykedtünk, hogy ittlétünk alatt történni fog valami igazán különleges dolog Szegeden.

Elképesztő felhozatallal érkeztek az árusok. Standonként 5-10 féle különleges sör közül lehetett választani. Volt kóstolóra, pohárra, korsóra, palackozva… Be kell vallanom, hogy az István kezében gyöngyöző, szűretlen, narancs beütéses, aranysárga búzasörnek egyszerűen nem tudtam ellenállni. Én, aki becsület szavamra nem is szeretem a sört. Nagyon jól esett az a pár korty a szemerkélő eső és a hideg ellenére is. Ha más állapotban s nem ilyen állapotban vagyok, a gyümölcsös, fűszeres fajtákat tuti végigkóstolom. Némelynek annyira fantáziadús neve volt, hogy már amiatt érdemes kipróbálni.

Megjegyzem, fogalmam sem volt róla, hogy Magyarországon ennyire elterjedt a kézműves sörök készítése. Azt pedig még annyira sem gondoltam volna, hogy ekkora igény is van rájuk. Cseppet sem olcsók, átszámolva tíz lej körül volt egy pohár, palackozva pedig ezer forint plusz. Persze annak, aki értékeli az egyedi ízeket, és ínyenc módon fogyasztja, ez így valószínűleg teljesen megéri.

u.i Kiegészítésként csatlakozott a programhoz az Ősi étkek és mesterségek fesztiválja is. Gondolom kihasználták a felhajtástŐsi étkek és mesterségek fesztiválja. Két dolog maradt meg nekem:

1. Csücsürt míg a világ még látni sem akarok, kóstolni pedig semmiesetre sem! Talán forrón még ehető, de hidegen… jaj.

2. Istvánra buknak a hagyományos ruhás, dobolós, ál-táltos-asszonyságok, ő pedig ezt vigyorogva veszi tudomásul. Csak nekem nem tűnik viccesnek???

+1 A köleskásás pörkölt trutymónak néz ki, és az is!

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.