50 évnyi házasságok

Ekkor:

torta 50. házassági évfordulóraA mai napon a tágabb családban két pár is ünnepli az 50. házassági évfordulóját. Édesanyámék voltak az esküvőjükön fél évszázaddal ezelőtt, de fele-fele családdal csak, hiszen egy nap kellett menni a kettőre. Bár gyerekek voltak, tisztán emlékeznek arra a napra. Ezért is nem merült feledésbe ez a dátum.
Azon gondolkodtam ma, hogy egyáltalán megérjük-e, hogy a mi 50. házassági évfordulónkra gyűljön össze a család? Persze, vannak olyan napok, hogy a tizedik is kérdéses, de hála Istennek kevés az ilyen és jó ritka. Ötön már túlvagyunk, talán erre lehet alapozni. Úgy gondolom, hogy egy ilyen csodás napot a legeslegjobban úgy lehetne megünnepelni, ha az egész család, kicsitől nagyig, körbeülné a nagyszülőket és hagyná, sőt kérné őket mesélni. 50 év! Tudniuk kell a tutit, a receptet, a trükköket, a varázslatot. Akármit mondanak, érdemes megfogadni, mert hihetetlen az, amivel büszkélkedhetek. Inni, sőt jegyzetelni kellene a gondolataikat, ha egyáltalán rávehetők arra, hogy beszéljenek, hiszen az ő korukban rendszerint már két nézésből tudnak mindent, szavakra nincs is szükség.

A fotón szereplő torta, ahogy a nevekből is látszik, nem saját találmány. A gugli képkeresőjében találtam, amikor rákerestem az 50. házassági évfordulóra. Egyből megtetszett, mert nagyon ötletes. Egyszer tuti csinálok egy ilyet. Adja a Jóisten, hogy legyen minél több pár, aki részesülhet benne. A csudába a statisztikákkal!

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.