Yuppi tábor cukorbeteg gyerekeknek

Nem is igazán programajánló, nem is igazán felhívás… egyszerűen csak szeretném, ha tudnál róla. 🙂

A Yuppi Tábor egy életre keltett remek ötlet, amely évről évre növekszik. Abból a gondolatból született, hogy a cukorbetegség bizony szigorú keretek közé szorítja az embereket. A felnőttek még csak-csak megtanulják kezelni a helyzetet, hozzászoknak az állapotukhoz és az esetek többségében remekül tudnak magukról gondoskodni. A gyerekeknél azonban ez bizony nem mindig mondható el. Őket még irányíthatni kell, figyelni kell rájuk és arra, hogy mit esznek, milyen formában mozognak, és hogy megkapják-e pontos időben a gyógyszereiket. Éppen ezért a szülők nem engedhetik el őket egy-egy hétre táborozni úgy, mint ahogy az egészséges barátaikat.

Arra gondolnánk, hogy ez nem világvége, és hogy vannak nagyobb gondok is a világban, de azt is tudjuk ugyanakkor, hogy minden embernek a saját nyomorúsága a legnagyobb, a Yuppi Tábor önkéntesei pedig megtalálták a tökéletes módját annak, hogy egy apró szegmens gondjaira megoldást kínáljanak.

Idén már a sokadik kiadást szervezik, és premierben nem csak egy hanem egyenesen két turnussal készülnek. Az egy hetes tábor teljesen ingyenes a gyerekeknek. Mindent támogatók és önkéntesek segítségével oldanak meg. Azt mondják, hogy ezek a táborok hihetetlen élményt nyújtanak gyereknek és segédkező felnőttnek egyaránt. Szívesen részt vennék én is benne, ha tehetném. Ehelyett meg kell elégednem azzal, hogy szívből ajánlom neked, hogy jelentkezz, kínáld fel a segítséged, ha akad a nyáron egy heted, amelyet azzal töltenél, hogy másokkal törődsz és beteg gyerekeknek okozol örömet.

A www.yuppicamp.ro oldalon megtalálsz minden részletet. A Youtube-ra pedig igencsak sok videó került már fel a mozgalomról. Megosztom veled most a legutóbbit, melyben az ötlet kitalálója és egy önkéntes beszél a lehetőségekről, a nehézségekről és általánosan erről a Yuppi Tábor nevű fenoménről.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.