Korcsolyapálya Marosvásárhelyen

A korcsolyapálya nyitvatartási programja
A korcsolyapálya nyitvatartási programja

A sportok többségéhez az ember gyermeke legalább 4-5 éves kell legyen. Szülőként persze mindenre meg szeretnénk tanítani (még arra is, amit mi magunk sem tudunk) azért, hogy ki ne maradjon semmi jóból. Korcsolyázni már tavaly is vittük volna, de nem találtunk olyan apró lábbelit. Utólag kiderült, hogy kölcsönözni már 26-ost is lehet. Amikor decemberben a Lidl-ben találtam egy 29-33-as méretű állítható darabot, akkor nem is gondolkodtam, hogy megvegyem. Igaz, még ez is egy számmal nagyobb a kelleténél, de az már másfél vastag zoknival jól korrigálható.

Nagy kaland volt nekem is ismét jégre állni 15 év kihagyás után, de megleptem magam stabilitásilag. Pocok pedig hihetetlenül fejlődik alkalomról alkalomra. Szegeden már eljutott addig, hogy ha fogtam a kezét, akkor jól siklott a jégen. Itthon persze nem olyan ideálisak a körülmények, egy szabadtéri pálya mindig más. Például maximálisan időjárás-függő sajnos a használata és nem csiszolják a jeget sem, csak elhányják róla a havat. Ennek ellenére kellemesen csalódtam, rosszabbak voltak az elvárásaim. A vásárhelyi pályán is nagyon jól lehet korcsolyázni. Ha délelőtt mész vagy kora délután és lehetőleg nem hétvégén, akkor tiéd a világ. Vasárnap délután persze leginkább csak dodzsemezni lehet rajta.  Mellékelem a nyitvatartást és a körök idejét, hátha valakit érdekel. És igen, még a melegebb napokon is használható a jég, mi kipróbáltuk múlt szerdán négytől. A fedett részen kicsit sem volt megolvadva és a tömeg hiánya miatt az a felület is teljesen elegendő volt köröket róni. Velünk tartott Pocoknak egy legkedvesebb ovistársa is az anyukájával és óriási élmény volt. 🙂

Mindent összevetve azért szerencsések vagyunk. Számos városban nem is létezik műjégpálya. Mi már a miénket igenis nagyon megbecsüljük és szeretjük és alig várjuk, hogy megint hideg legyen, mert a korcsolyát egyszer s mindenkorra a szívünkbe zártuk.

Newsflash: Pocok egyedül közlekedik a jégen!!! (Következő projekt az úszótanfolyam nyáron.)

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.