5 am – Ébredj velem!

for a rough morningHa valamit megtanultam az elmúlt két hónapnyi elszánt életmód-változtatási hajszámban az az, hogy túl későn kelek. Illetve az, hogy mikor kelek, leginkább nem tőlem függött mostanig. Sokszor hónapokig nem is használtam ébresztőt, mert Pocokot úgyis nehéz lett volna lenyomni a versenyben. Így aztán a nap mindjárt a mókuskerékkel kezdődött és nem esett jól egyáltalán. Már akkor is észrevettem, hogy azok voltak a jó napok, amikor véletlenül tíz perccel előtte ébredtem, és volt alkalmam legalább egy nagy levegőt venni az ágyban, hogy ne ugrással kelljen kezdjem a napot.

Bebizonyított tény, hogy az ember agya reggel 5 és 7 között a legaktívabb, de az emberek nagy része ezt a hihetetlen potenciált álmodásra használja. Elgondolkodtam, amikor ezt hallottam, mert közben folyamatosan panaszkodtam magamnak, hogy nincs időm a dolgaimra, hogy túl hamar eltelnek a napok, hogy nem haladok semmivel. Pedig naná, hogy ez is, mint minden egyéb az életemben, rajtam múlik.

Ijesztőnek hangzik reggel ötkor kelni, pedig ha belegondolsz, nem olyan vészes (mondja ezt a világéletében korán kelni rühellő, ennek ellenére évekig legalább hatkor ébredni kényszerülő). Fokozatosan kell oda eljutni úgy, hogy minden héten az előzőhöz képest 5 perccel korábbra állítod az órád, és az agyad számára természetes folyamat lesz. Nagyon megváltozott a “korán” kifejezés értelme az elmúlt hetekben számomra. És a legjobb az egészben, hogy nem is esik nehezemre. Ott tartok, hogy amikor az órám 5:30-kor csenget, örömmel nyomom ki és szívesen kelek azonnal (jó, ehhez, bevallom, hozzájárul az is, hogy sikerült találni egy extrém-kellemes ébresztő hangot, mely majdnem úgy szól minden reggel, mintha Édesanyám simogatására ébrednék). Boldog vagyok, mert ma is megadatik legalább másfél óra, amikor magammal lehetek és haladhatok az igazán fontos dolgokkal. Mostanig ezt az időt használtam ki a kurzussal való haladásra, de befejeztem, tehát nem tudom pontosan, hogy mi következik, de a lista hosszú.

Részt vettem pár hete egy szemináriumon, melyen az egyik előadónak volt egy mondata: “Az ember sikeressége azon múlik, hogy milyen sebességgel tud reggel megválni a párnájától”. Hihetetlen, hogy azóta is minden egyes reggel ezzel ébredek a fejemben s bár kaptam egy szuper-kényelmes párnát az új esztendőben, melyről talán mesélek egyszer hogy ajánljam, úgy tornászom fel magam róla mint a szél. Nálam működik. És aki kipróbálta még, az is csupa jót mesélt róla. Azt mondják, hogy a komfort-zónádon belül maradva fejlődni nem tudsz, aki pedig nem fejlődik, az… nos, stagnálás nem létezik. A koránkelés egyelőre bőven a komfort-zónámon kívül esik. Legalább ez is egy pipa. Bungeezni azért nem fogok! De egy tetkó nem ártana.

Végtelen hosszú távon kimerülés a folyamatos öt órai kelés eredménye, efelől ne legyenek kétségeid. De a saját igényeidnek megfelelően módosítható a terv, és hétvégén lehetsz akár engedékenyebb is magaddal. Ha csatlakozni szeretnél a nemes elhatározásomhoz, akkor jelentkezz. Ébredjünk együtt! Olvastam az wake-up-buddies fogalomról. Azt jelenti, hogy te meg én megfogadjuk, hogy x órában kelünk és aki fent van az ír a másiknak (üzenetet, smst, bármit bárhol) így tudod, hogy nem vagy egyedül és mindjárt jobb. Egyelőre megy ez nekem egyedül is, de örülnék egy társnak. Önkéntesek?

4 hozzászólás Új írása

 1. bikmakkIsti szerint:

  Csatlakozom!!!:)))Lets beee wake-up buddies!;)Az egy ora eltolodast nem tudom, hogy oldjuk meg, mondjuk en 4kor kelek?!:P:P:))

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Te is kelj otkor. Nekem az is jo segitseg lenne ha hallanam hatkor hogy nem vagyok egyedul. 🙂 beszeljuk meg s legyen igy 🙂 alapitsunk klubot!

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.