Hepi Halogén

Boszorkany jelmezAnnyira hálás vagyok az óvodának, hogy nem foglalkoznak, még érintőlegesen sem az agyoncsépelt angolszász szokásokkal úgy általában, de a Halloween-nel főleg nem. A gyerekek antennái amúgy is felfogják a környezetből és sajnos a divat évről-évre terjed. Például a Lidl-ben egész múlt héten minden ijesztős és töklámpás és szellemes és foszforeszkálós és álarcos elképzelhető terméket meg lehetett venni.

Kaptunk is az alkalmon, és beszereztük az ilyenkor kötelező elemeket: denevér-husit, világítós karkötőt, mosolygós-tökös szalvétát (olyan szép narancssárga…) és ami a legfontosabb, egy csodaszép boszorkány-jelmezt Pocoknak. Ugyan nem ünneplünk most semmit, de annyira szép volt a kicsi ruha, hogy úgy döntöttem, farsangra is pont jó lesz. Pocok azonban, amint meglátta, rögtön magára is öltötte, és órákig illegett benne. Ő volt Bibi Blocksberg és mindent varázsolt. Még jó gyereket is. Aztán másnap is és harmadnap is. Ezt nevezik mókának! 🙂

Mindazok számára pedig, akik továbbra is a magyar ünnepekhez ragaszkodnak, íme egy indok, hogy megmaradjunk a töklámpásnál:

Kevesen tudják, hogy 1485. október 31-én foglalta el Mátyás bécset, innen ered ősi ünnepünk, a hello wien. :))

halogentok

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.