Neked mi a kifogásod?

what's your excuseGondolom láttad már ezt a fotót. A napokban gyakorlatilag mindenkihez eljutott. Ekkora reklámot sosem lehetne venni, nincs az a pénz. Ez az anyuka valamit nagyon jól csinál és nem csak azért, mert kockás a hasa pedig 8 hónapja szült… legutóbb.

Ez a fénykép óriási port kavart a világban. És a durva az, hogy többszáz ember, talán ezrek vagy tízezrek, konkrét személyes sértésnek vették a “Neked mi a kifogásod?” kérdést. Igen, gáz, hogy a mai világban ezt várja el tőled a társadalom, hogy soha ne is látszódjon rajtad, hogy szültél, de még nagyobb gáz, hogy te nem várod el ezt önmagadtól mégis bajod van azokkal, akiknek sikerül. Igen, én is utálom a sovány alkatú nőket, akiken a terhesség sem látszik és a szülészetről még nyeglébben jönnek ki, vagy ha magukra is szednek a procedúra alatt három kilót, az fél év múlva már nem is látszik MIKÖZBEN végig azt ettek és akkor, amikor akartak. Te megszámolsz minden falatot, és a fejed egy merő kalóriatábla, mégis húsz kiló a plusz, és az aztán marad. Örömmel. Bosszant, mert nem igazságos, hogy mások (én is) hetvenszer többet kell dolgozzanak és akkor sem lesz ugyanaz az eredmény. rhino unicorn - orrszarvú unikornisIlyenkor mindig ez a rajz jut eszembe. Szegény orrszarvú futhat míg el nem dől, sosem lesz belőle délceg unikornis. Soha. Mégis fut. Miért fut?

Nagy mázli, hogy az utóbbi időben gyarapodott annyit a sütnivalóm, hogy ne puffogjak a puszta tényen, hogy ez így NEMIGAZSÁG. Nem az, tény. De gondolj bele, mennyi mindenben vagy te jobb másoknál, mennyi minden megy neked jobban csak azért, mert ezt örökölted a szüleidtől. Szép a hangod? Egy csomó ember van, aki még a zuhany alatt sem mer énekelni, annyira repedtfazék a torka. Csoda-dolgokat tudsz rajzolni? Megvan a csudimuri szakmád, no erőfeszítés. Erről más mind álmodhat, ha a nagy igyekezettel lerajzolt lovát kutyának nézi a Négyévese. Jó a nyelvérzéked? Kérdezd meg attól hogy igazság-e, aki vért izzad az iskolapadban, mert manapság az angol felsőfok ugye alapkövetelmény, miközben te már hatévesen vágtál két idegennyelvet pusztán azért, mert megnéztél napi egy (najó tizenhét) rajzfilmet.

Nem, nem igazságos, hogy vannak fene-gyors metabolizmusú emberek. Az a véleményem, hogy örüljenek neki és fogják be a szájukat, mert a mások NEM bosszantása része az alapműveltségnek. DE azokról, akik nem ennyire mázlisták, mégis le tudnak fogyni, mégis időt tudnak szakítani a sportra és zöldséget esznek még akkor is ha lassan felfordul tőle a gyomruk, azokról igazán példát lehet és érdemes venni. Sértődésnek itt semmi helye! Mondja ezt a 67 kilós minden fogyi-csoda-módszert kipróbált legszívesebben egyáltalán nem izzadó félbálna. Előbb utóbb mindannyian fel fog kelleni keljünk a kanapéról. Nem kellene megvárni azt, amikor már muszáj.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.