VW – Jetta vs. Passat

Volt nekem valamikor még a régi blogban egy bejegyzésem a Volkswagen Jetta-ról. Itt elolvashatod. Akkoriban született egy új reklámjuk, amely annyira megtetszett, hogy rögtön szívem autójának fogadtam és azt mondtam, hogy ilyen kell nekünk. Persze még a márkától teljesen idegenek számára is nyilvánvaló, hogy ez a csecsemős-biztonságos film egy (elkeseredett) próbálkozás az újrapozicionálásra. Kiderült ugyanis miközben autók után nyomoztunk az elmúlt hónapokban, hogy a VW Jetta (a piac tele van velük) valójában azok számára lett kifejlesztve, akik valami passatosat szeretnének, de nem áldoznának mégsem rá épp annyi pénzt. Magyarán ő a Passat olcsóbb, nyomibb verziója, melyet azért gyártanak, hogy a kisebb pénzűek ne forduljanak teljesen más márka felé (és Bátyám amúgy egyáltalán nem ajánlotta, hogy Jetta-t vegyünk). Ilyen körülmények között nem csoda, hogy próbálják átírni magukat az emberek fejében. A biztonság elég jó zászlóra tűzendő üznet az olcsóság helyett. Kivéve hogy már nem hiszem el nekik, hogy bármivel is többet nyújtanának megbízhatóságból mint a versenytársak. Majdnem hagytam magam becsapni. Ez gáz.

Sokan kérdeznek amúgy az új kocsinkról, hogy milyen, meg lehet-e szokni, hogy megy? Megszokni nehéz, mert nagy, és még egy normális párhuzamos parkolásra nem vetemedtem, bár Misi mutatott egy-két trükköt, hogy hogyan tudom a tükröket az előnyömre használni ilyenkor. Amúgy pedig csudajól megy, megjártuk vele Szatmárt, igaz, hogy egy furgon le akart közben szorítani az útról és jól belénk is jött ezért utána kórházolnunk kellett ismét (szerencsére csak az autót), de legalább elmondhatjuk, hogy kipróbáltuk milyen lehet James Bondnak és most már van motivációnk beszerezni egy szélvédőre fogható kamerát – már így is késő. Ha meglett volna a koccanáskor, akkor már ennyiből visszajött volna az ára, mert tudnánk, hogy ki volt az a szemét. Így maradtunk a kárral és az ijedtséggel. No de azért próbálom elfelejteni, tehát vissza a kocsihoz. Az egyetlen dolog, amivel nehezen tudok kibékülni, az az eliteskedő fekete színe, mely miatt mindenki megbámul. Pedig mi rózsaszínt akartunk és virágosat. Legközelebb… Mindent egybevetve nagyon meg vagyunk elégedve, vígan furikázunk mindenfele és hihetetlen érzés, hogy nem függünk senkitől. A világ a miénk.

Egy hozzászólás Új írása

  1. Borsos István szerint:

    Bátorkodom hozzászólni a dologhoz, bár nem vagyok egy autóguru. 🙂 Azt tapasztalom, hogy az utóbbi 30 évben egyre bonyolultabb és nehezebben szerelhetőek lettek az autók, ami nem jó hír annak, aki több évig szeretné használni az autóját. Nem tudom, hogy milyen évjáratú az autó, de az mindenképp elmondható, hogy ugyan tényleg egyszerűbb autó a Jetta, mint a Passat, de ez elméletileg jó hír, hiszen bevált/öreg technikát használnak benne. A romániai közlekedési morállal nekem is van bajom, de sajnos a magyar sem javul. 😦

    Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.