Ennyire rossz anya volnék?

Te hogy reagálnál arra, ha valami olyasmit mondana valaki, hogy ha a gyerekeddel töltene fél napot, akkor elmenne a kedve a gyerekvállalástól? Én itt a köpni-nyelni nem tudok kategóriába estem, majd kibőgtem magam privátban, végül pedig elgondolkodtam, hogy vajon tényleg ennyire rossz anya vagyok?

És most arra kérlek Benneteket, akik ismertek engem és a Gyermekemet, hogy írjatok véleményt itt vagy privátban. Nagyon nem azt akarom, hogy udvariasságból agyba-főbe dicsérjetek. A mai napom rosszabb már úgysem lesz, íme itt az igazság pillanata. Tudom kell, hogy javíthassak rajta. Épp annyira égedelem rossz gyermeket neveltem? Pocokkal elviselhetetlenség együtt tölteni pár órát? Tudom én, hogy néha visít, de nem visít minden gyermek? Vagy de igen, csak az enyém fényévekkel jobban?

Azért is esik pont most rosszul az egész, mert épp levontam következtetésnek, hogy az út, amelyen haladunk jó, hogy az utóbbi időben hihetetlenül megemberelte magát a lányom. Megnőtt, megokosodott, lehet vele tárgyalni és alkudni, megérti a ok-okozatot, elfogadja a maga négyéves módján a megváltoztathatatlant. Én én végtelenül büszke is vagyok rá miközben boldog vagyok, hogy kitartottam az elveim mellett és hittem abban, hogy a dackorszak tényleg korhoz kötött és mire öt éves lesz, lejár, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Na de hiába, ha közben a gyermekem rosszként van számon tartva.

Persze minden anyának a sajátja tökéletes. Valószínűleg elvakít a szeretet és a vége egy kezelhetetlen kamasz és egy erkölcstelen felnőtt lesz. Akkor pedig áshatom el magam. Ezért kérlek, most, hogy mondd el, oszd meg velem az észrevételeidet. Komolyan mondom, hogy nem haragszom meg. Arra sem haragszom, aki a fentieket mondta csak végtelenül rosszul esik, de ez az én bajom és nincs köze ahhoz, hogy igaz vagy sem.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.