Nyaralunk!

sunshine for vacationImádom a Balatont! Persze kívánkoznék a tengerpartra. Már-már érzem a homokot a lábujjaim között, a sós vizet a számban… De a munkás emberek szabadsága ugye véges és semmire sem elég, az István nyaralási utalványait pedig valamikor el kell költeni, de csak Magyarország területén lehet. Magyarországon pedig más tenger nincs. Na nem mintha panaszkodnék. Nagyon várom már az indulást. Együtt leszünk, pihenünk, lángost eszünk és jégkását iszunk. A napsütést pedig az előrejelzések alapján megint mindenki viszi magának, mert a csomagár úgy látszik nem tartalmazza most sem. Mi van az idei nyárral? Hol a kánikula, az ötven fok? Igen, akkor mindenki nyavalyogna, hogy így-úgy meleg van, de valljuk be, júliusban mégis inkább ez bosszantson mint a hajnali köd.

A helyszín kiválasztásával kicsit gondban voltunk. Annyira jól éreztük magunkat júniusban a siófoki Azúr Hotelben, hogy oda szerettünk volna visszamenni. Aztán kiderült, hogy a szezon ár a nem szezon árnak a kétszerese, és abból a pénzből (utalvány ide vagy oda) hárman elmehetnénk egy AI ellátásos bolgár szállodába. Kicsit el is szontyolodtunk egész addig, míg az Unokatestvéremék el nem mesélték, hogy ők idén Keszthelyre készülnek. Sajnos nem sikerült összehangolni az ottlétünket, mert ők pont tegnap jöttek haza, pedig igencsak mulatságos lett volna, főleg a két gyereknek. Ennek ellenére az ötlet megragadt a fejemben, és elkezdtem nyomozni. Keszthely azért jó, mert ha nincs is autód, hogy mindenfelé kirándulj, ott helyben simán elvagy egy hétig. Különben Hévíz például még busszal is simán belefér. Csodás város, van egy rakás látnivaló arra az esetre, ha nem túl meleg a Balaton (és íme, milyen jó volt erre előre gondolni), és én nagyjából el tudok benne igazodni, mert pár éve töltöttem ott két szívemnek nagyon kedves hetet egy pénzügyes nyári egyetem keretén belül.

Találtunk egy csodás panziót, melyről csak gyerekbarát dolgokat lehet olvasni meg hogy milyen jófej a tulaj, így végtelen optimizmussal nekivágunk a nagy útnak. A bónusz, hogy mára sikerült szuper-olcsó repjegyet is foglalni Budapestre, tehát Pocok életében először repülni fog. Emiatt nagyon izgatott, és meg is értem. Estére már a Balcsiban lógatjuk a lábunkat. Remélem a nyáron neked is jut pihenés! A napsütés legyen veled!

u.i. A következő héten beprogramozott posztokat olvashatsz tőlem, mert még a telefonomat is csak vészhelyzet esetére tervezem használni, de szorgalmas voltam, és előre készültem, hogy ne unatkozz. Az élménybeszámoló érkezik később. 🙂

2 hozzászólás Új írása

 1. Imola szerint:

  Jó pihenést nektek és remélem, hogy azért napsütésben is lesz részetek! 🙂

  Az utóiratod miatt egy kicsit elszégyeltem magam, mert én kéthetente se vagyok képes összehozni egy posztot, nemhogy előre programozottan tölteném ki az üres napokat.

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Bizony írhatnál, mert olvasnálak. 🙂 Csodaszép időnk volt, 27 fokos Balatonnal. Bárcsak lenne annyi időm, hogy beszámoljak… :))

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.